Legal Marriage Package

Een gelegaliseerd Thais Huwelijk is een erkend huwelijk.

Als u plannen heeft om uw huwelijk in Thailand te legaliseren dan heeft u eerst de juiste documentatie nodig. Wij bieden u de service om u te helpen met het legaliseren van uw huwelijk. Hieronder vindt u meer informatie welke u een idee geeft wat er nodig is om dit te regelen. Gezien de procedures en de tijd die dat in beslag neemt bieden wij u de mogelijkheid om dit namens u in orde te maken. Op die manier kunt u tijdens uw verblijf in Thailand gewoon lekker genieten van alles wat Thailand te bieden heeft, wij zorgen dan dat alle details voor u geregeld worden via de desbetreffende afdelingen van de Thaise regering.

Khor Row 2
Huwelijksakte
Marriage Registration
Huwelijk registratie
Statuary Declaration
Wettelijke verklaring
Thai Marriage Certificate
Thaise Trouw Certificaat

Ten eerste dient u uw trouwstatus te controleren en bevestigen met een bezoek aan de ambassade van uw land. (elke ambassade heeft zijn eigen formulier en regelgeving).

Onze vertegenwoordiger zal u ter plaatse begeleiden tijdens het aanvragen van de verklaring van uw voorgenomen huwelijk, wel dient u zelf vooraf een afspraak te maken bij uw ambassade. Veel ambassades werken uitsluitend op afspraak waardoor het niet mogelijk is zonder afspraak uw verklaring in Bangkok aan te vragen. Per ambassade kan het verschillende welke documenten ze van u nodig hebben voor het aanvragen van de verklaring van uw voorgenomen huwelijk. Onderstaande informatie is dan ook een richtlijn van wat u mee dient te nemen. Wij adviseren u altijd zelf vooraf na te vragen welke documenten u mee dient te nemen voor het aanvragen van de papieren via uw eigen ambassade.

Welke documenten moet ik meenemen?

Voor een aanvraag voor een verklaring omtrent voorgenomen huwelijk, moet u kopieën van de volgende documenten overleggen (Let op, de ambassade bepaald welke documentatie u nodig heeft. Wij adviseren daarom altijd de website van de ambassade zelf goed na te lezen voor de meest actuele informatie zodat u ervoor kunt zorgen dat u over de juiste papieren beschikt):

  • een Nederlands identiteitsbewijs
  • een uittreksel uit het geboorteregister
  • Een internationaal uittreksel van de gemeente in Nederland met vermelding burgerlijke staat (niet ouder dan 1 jaar). Op een internationaal uittreksel staan al uw persoonsgegevens zoals naam, woonadres, burgerlijke staat.
  • een afschrift van een echtscheidingsakte als u eerder was getrouwd

Welke documenten moet uw niet-Nederlandse partner meenemen?

Voor een aanvraag voor een verklaring omtrent voorgenomen huwelijk, moet uw niet-Nederlandse partner kopieën van de volgende documenten meenemen naar de ambassade of het consulaat:

  • een paspoort
  • een officieel document waarop de adresgegevens van uw partner staan, welk document dit is verschilt per land

Verder adviseren wij u naast uw paspoort twee kopieën van de paspoortpagina's waar uw foto op staat mee te nemen.

U zal minstens 3 tot 4 dagen voor uw geplande trouwdatum in Bangkok moeten aankomen. Dit geeft onze medewerkers voldoende tijd om de documenten en vertaling te verwerken voor uw aanvraag. Als geen van u weduwe/weduwnaar of gescheiden is, zullen er geen andere documenten vanuit uw ambassade nodig zijn. Indien (een van) u wel eerder getrouwd is geweest, zal u onze vertegenwoordiger in Bangkok documentatie moeten overhandigen die dit bevestigd en aangeeft dat u inmiddels niet meer getrouwd bent.

Als u op uw dag van aankomst de ambassade wenst te bezoeken, zorg er dan voor dat het geen Thaise feestdag is. Ook dient het geen officiële Nederlandse of Belgisch feestdag te zijn (afhankelijk van uw nationaliteit),  (ambassades zijn gesloten tijdens officiële feestdagen).

Onze vertegenwoordiger zal u ontmoeten in uw hotel in Bangkok om samen de beëdigde verklaring op te halen welke is ondertekend en gestempeld door het consulair van de ambassade, of u kunt een volmacht tekenen welke ervoor zorgen dat wij uw documenten namens u mogen ophalen. De ambassade kan 1-2 dagen nodig hebben om uw documenten te verwerken en het afgeven van volmacht zorgt ervoor dat u uw vakantie direct kunt voortzetten en niet op de documentatie hoeft te wachten.  

Onze vertegenwoordiger zal uw documenten officieel laten vertalen, hetgeen wettelijk vereist is, en zal ze naar de minister van buitenlandse zaken brengen voor goedkeuring. (Deze handeling duurt maar 1 dag)

Het complete pakket van documenten wordt verzonden met een expres koerier die de documenten binnen 1 dag naar ons kantoor in Phuket verzend. Als we de documenten eenmaal hebben ontvangen op ons kantoor zullen we deze naar de gemeenteambtenaar sturen, deze zal 1 dag de tijd nodig hebben om de documenten op juistheid te controleren.

Ten slotte, regelen we dat de gemeenteambtenaar aanwezig zal zijn tijdens uw ceremonie. Hier zal hij u vragen uw namen en beroep op te noemen en 1 of 2 simpele vragen te beantwoorden. Hij of zij zal u dan het trouwcertificaat overhandigen. Nadat u deze getekend heeft, bent u officieel getrouwd voor de Thaise wet. Om te zorgen dat uw huwelijk ook officieel word erkend in uw eigen land, is het een goed idee om ons uw huwelijkscertificaat te laten vertalen naar het Engels. Ook dient het huwelijk te worden goedgekeurd door de Thaise Minister van Buitenlandse Zaken in Bangkok.

LET OP! Voor sommige nationaliteiten is het noodzakelijk de trouwakte na tekenen ook te laten goedkeuren door de eigen ambassade in Bangkok, dit is NIET inclusief in dit legalisatie pakket. Mocht het voor uw nationaliteit het geval zijn dan kan Thailand Wedding ook hierin het proces begeleiden, wel betekend dit dat er een toeslag berekend zal worden voor de kosten van de begeleiding vanuit Thailand Wedding én dat er extra ambassadekosten voor de benodigde stempels nodig zullen zijn. De kosten die u direct aan de ambassade dient te betalen staan los van het legalisatiepakket wat we u kunnen aanbieden.

Hieronder een lijst met zaken die een koppel dient voor te bereiden indien u legaal wilt trouwen:
1. Paspoorten
2. Gecertificeerde brief of document van uw ambassade welke aangeeft dat u wil gaan trouwen in Thailand, met hierop uw persoonlijke gegevens (naam en adres, naam van ouders en nationaliteit).
3. Scheidingsbewijs indien u eerder getrouwd bent geweest.
4. Alle documenten dienen vertaald te worden naar de Thaise taal.
5. Alle documenten dienen te worden goedgekeurd door de Thaise Minister van Buitenlandse zaken


ACTUELE AMBASSADE TARIEVEN (door de cliënt direct aan de ambassade te betalen) voor het onderbrengen van de beëdigde verklaring om te trouwen (prijzen variëren per nationaliteit en ambassade en zijn onder voorbehoud van wijzigingen). 
• Britse Nationaliteit - THB 3,600 per beëdigde verklaring
• Nederlandse Nationaliteit - THB 1.160 per beëdigde verklaring
• Amerikaanse Nationaliteit - USD $30 per beëdigde verklaring
• Ierse Nationaliteit- THB 1,160

Pakketkosten : 45,000 THB

Thailand Legaal trouwpakket is inclusief :

(Geaccepteerd dat de kosten voor de ambassade NIET inclusief zijn in dit pakket)
- Vergoeding voor onze legale vertegenwoordiger in Bangkok.
- Officiële vertaling naar het Thais van de verklaring van de ambassade.
- Retour transfer van uw hotel naar de ambassade.
- Bevestiging door de Minister van Buitenlandse Zaken in Bangkok.
- Documenten afgeven bij de ambtenaar van de burgerlijke stand, 1 dag van tevoren.
- Ambtenaar van de burgerlijke stand aanwezig op de trouwlocatie tijdens de ceremonie.
- Getuigen
- Officiële aanmeldingskosten

Nadat uw trouwcertificaat is getekend:

- Officiële vertaling van Thais naar Engelse taal van het trouwcertificaat en de registratie van uw huwelijk.
- Goedkeuring door de Thaise Minister van Buitenlandse Zaken in Bangkok ( duurt ongeveer 3 dagen om verwerkt te worden)
- Posten van uw documenten naar uw thuisadres of afgeven bij uw hotel.

Verstuur het contactformulier en ontvang een offerte  óf stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. mocht u vragen hebben over het legaliseren van uw huwelijk in Thailand.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief