Lutheran Ceremony

Alhoewel het Lutheranisme een onderdeel is van het Christendom zijn er diverse stromingen van het Lutherse geloof welke fundamentele verschillen hiermee hebben. Door deze onderlinge verschillen kan de ceremonie en de boodschap voor ieder verschillen. Ondanks hun verschillen zijn alle stromingen het eens over een ding; een huwelijk is voornamelijk een eredienst. Lutherse bruiloften focussen op een dienst die god eert en het huwelijk zegenen. De meest Lutheranen geloven dat de feestelijkheden en het socializen bestemd zijn voor de trouwreceptie, en de ceremonie is er om God te aanbidden en het huwelijk te eren.   

Koh Samui Lutheran Wedding
Phi Phi Lutheran Wedding
Samui Beach Lutheran Wedding
Phuket Waterfall Lutheran Wedding
Samui Lutheran Wedding
Khaolak Lutheran Wedding
Railay Lutheran Wedding
Bamboo Island Lutheran Wedding
Lanta Lutheran Wedding
Phi Phi Beach Lutheran Wedding
Railay Bay Lutheran Wedding
Phi Phi Island Lutheran Wedding

Onderdelen van een Lutherse trouwceremonie
Lutherse bruiloften beginnen meestal met een introductie. Lutherse kerkzang wordt op muziekinstrumenten gespeeld terwijl de gelovige tijd hebben om na te denken over hun geloof. Na de introductie start de processie. 

Aanroeping of groeten
Na de processie groet de pastoor het bruidspaar en hun gasten bij de religieuze ceremonie. De ouders van het bruidspaar, mits aanwezig, geven toestemming voor de verbintenis. Dit wordt in de ceremonie opgenomen als de bruid, bruidegom en pastoor dit willen. Een openingsgebed, passend bij een trouwceremonie, komt ook vaak voor in de ceremonie.  


Lezen uit de bijbel 
Omdat een Lutherse bruiloft een religieuze ceremonie is worden er vaak passages uit de bijbel in de ceremonie verwerkt. Meestal korter dan de passages tijdens de zondagsmis, worden er verzen uit de bijbel voorgedragen welke inzicht geven in Gods ideeën over liefde en het huwelijk. 

Trouwpredicatie
De trouwpredicatie, net als de bijbel lezing, is korter dan de gebruikelijke eredienst preditcatie. De pastoor baseert deze op de eerder voorgelezen verzen uit de bijbel. Afhankelijk van hoe goed de pastoor het koppel kent, zal hij of zij de predicatie wellicht persoonlijker maken passend bij het koppel of hun ervaringen in het leven.

Geloften
De geloften die voorgelezen worden zijn meestal terug te vinden in de bijbel passend bij een huwelijksceremonie. Koppels die zelf hun trouwgeloften willen schrijven kunnen dit het beste bespreken met hun Lutherse pastoor om te bespreken of hij of zij dit toe zal staan. Het kan zijn dat de pastoor de geloften eerst dient goed te keuren vooraf aan de ceremonie.

Uitwisselen en zegenen van de ringen 
De Lutherse pastoor zegent de ringen en het koppel zal deze vervolgens uitwisselen, terwijl er een tekst wordt voorgelezen welke horen bij de huwelijks ceremonie.


Uitspreken van het huwelijk
De pastoor verklaart dat het koppel getrouwd is. In sommige diensten, zal de verklaring vlak voor een dankzegging of zegening plaatsvinden.  


Gebed
Trouwgebeden zijn een belangrijk deel van een Lutherse ceremonie. De pastoor zal meestal starten met een gebed welke is toegewijd aan het loven van God en Jezus en hun leidraad voor het getrouwde leven van het koppel. Afsluitend een gebed van God waarbij alle aanwezige samen meedoen met het gebed.  

Dankzegging of zegening
De pastoor zegent het gezelschap en het koppel voordat de ceremonie ten einde komt. Na deze zegening introduceert hij of zij het pasgetrouwde koppel.


Optionele Lutheraanse Ceremonie mogelijkheden
Lutheraanse trouwceremonies kunnen ook een onderdeel bevatten waar het koppel 2 kaarsen samenbrengt, typisch na het uitwisselen van de ringen. Sommige ceremonies kiezen ervoor om een onderdeel op te nemen waarin het trouwcertificaat wordt getekend. Ook kan ervoor worden gekozen dat er een speciaal gebed in de ceremonie wordt opgenomen om speciale leden van de familie, die niet bij de ceremonie aanwezig kunnen zijn omdat ze zijn overleden, te eren. Overleg de ze opties, samen met de rest van de ceremonie, met de Lutherse pastoor.

Lutheraanse trouwceremonie:

Lutheraanse trouwceremonie : Thailand

Meer : Muziek | Video | Foto

Lutheran Wedding Ceremony Package Include :

 • Briefing met de Pastoor om de ceremonie door te spreken 
 • Trouwkapsel en Make-up.
 • Corsage van verse bloemen voor de bruidegom.
 • Boeket van verse bloemen voor de bruid.
 • Fotograaf die ongelimiteerd foto's maakt + alle foto's op USB of Cloud Storage.
 • Retour transfer van/naar uw hotel.
 • Geparfumeerde koude handdoek en drinkwater.
 • Bloemen decoraties op het gangpad en bloemenboog.
 • Pastoor.
 • Huwelijksgelofte en uitwisselen van de ringen ceremonie.
 • Achtergrondmuziek tijdens de ceremonie (CD speler).
 • Trouwcertificaat van de Pastoor.
 • Bloemblaadjes douche/gooien na de ceremonie.
 • 1 fles feestelijke Champagne.
 • Het omhoog houden van de 'Just Married' vlag.
 • Trouwcadeautje
 • Online webpagina met fotogalerij.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief